VIKENS VILTSLAKTERI

Viltslakteri exklusivt för Jaktklubbens medlemmar

Har du haft en lyckad jakt och behöver tillgång till ett slakteri? I så fall kan du slappna av!

Vikens Viltslakteri är ett nybyggt och toppmodernt viltslakteri som Jaktklubben har ett exklusivt samarbete med för klubbens medlemmar. Det är beläget i Hällingsjö, ca. 20 minuters bilresa från Göteborg. 

Tillgång till viltslakteri

Här, på Vikens Viltslakteri, kan du som jägare och medlem i Jaktklubben boka och använda slakteriet för att själv ta hand om, flå, hängmöra och stycka ditt kött. Dygnet runt, året om. Med ditt medlemsnummer bokar du lokalen digitalt och kan i lugn och ro ta hand om, flå och putsa ditt vilt efter en lyckad jakt.

Lokalen är byggd och anpassad för att du ensam skall kunna genomföra hela processen utan problem. Med flyttbar travers i taket kan du ensam vinscha av t.ex. en älg direkt från släpet, för att sedan enkelt flyttas genom flårum, kylrum och styckningsrum på takrälsen.

Ditt vilt hänger i kylrum under mörningsprocessen och du kan själv följa din “personliga mörningstimer” digitalt för att kunna planera ditt styckningstillfälle. 

När ditt vilt är färdigmörat väljer du själv om du tar med det hem eller vill använda slakteriets styckningsrum. Här har du tillgång till allt du kan tänkas behöva: knivar, hygienartiklar, köttkvarn, vacummaskin, varmt/kallt vatten etc. 

Fräscht viltkött på träskärbräda
Viltkött med vitlök och kryddor

Prislista 2021

Du har fri tillgång till Vikens Viltslakteri, året runt, dygnet runt. Kylrum, komplett styckrum med köttkvarn, vacuummaskin, knivar etc., allt finns på plats. Dessutom tar viltslakteriet hand om dina slaktrester.

Pris: 100 kr för ett vilt/dygn. Vid flera vilt – 50 kr per efterföljande vilt/dygn.

Bokningsregler Viltslakteri

Vikens Viltslakteri är exklusivt för Jaktklubbens medlemmar, och går enbart att boka som registrerad medlem i Jaktklubben. Du som medlem har alltså exklusiv tillgång till hela slakteriet. Som inloggad medlem i Jaktklubben har du tillgång till bokningslänk och mer information. Vid ditt bokningstillfälle får du en engångskod till entrédörr och kylrum.

HÄR bokar du som är medlem i Jaktklubben viltslakteriet

Inlämning av vilt för styckning 

Under jaktsäsongernas “högtider” såsom bockjakten, älgjakten etc. kan du även lämna in ditt vilt för styckning, paketering och återtag. 

Du får ditt kött styckat efter önskemål, hängmörat, vacuumpaketerat och uppmärkt med etiketter. Kontakta oss för mer information.

Jaktklubbens utbildningslokal – Viltslakteri

Vikens Viltslakteri är Jaktklubbens officiella lokala slakteri. Här genomför vi bl.a. Skattegårdens utbildningar så som Certifierad Viltundersökare, våra styckningskurser, samt tar hand om de vilt vi fäller under våra jaktarrangemang. 

Vill du ha möjlighet att få tillgång till viltslakteriet, men är inte medlem i Jaktklubben?

Du som jägare är välkommen att ansöka om medlemskap i Jaktklubben. Här kan du läsa mer och ansöka om medlemskap.