OM OSS

Svenska Jaktklubben startade sin verksamhet redan år 2015 som en kundklubb för nyutexaminerade jägare i Skattegårdens Jakt & Vilts regi, då kallad Premiumklubben.

Efterhand har jaktklubben växt både avseende utbudet av jakter och antalet medlemmar.

År 2020 togs steget att öppna upp klubben för alla jägare med jaktlicens, både svenska och  utländska, eftersom förmedling av jakter mer och mer görs i slutna grupperingar p.g.a. av hot från aktivister och sabotage.

Under 2021 har Jaktklubben frigjorts från Skattegården och lever ett eget liv. Vi har valt att driva jaktklubben i aktiebolagsform för att regelverket är tydligt och klart.  

Vi som står bakom Jaktklubben och jobbar med den är: Tina Rees, Stefan Holmgren och Hampus Fardby.

Vill ni komma i kontakt med oss? Skicka ett mejl till info@jaktklubben.com så återkommer vi snarast möjligt.

TINA REES 

Jag jagar sedan 2008 tillbaka mestadels över mina stående fågelhundar. Viltslaget blir det mina hundar står för, vilket kan bli lite av varje, som t.ex. rådjur, räv, hare, fågel m.m. Raserna har varit Weimaraner, Slovakian Rough Haired Pointer och Korthårig Vorsteh, Alla dessa raser är allroundhundar, vilket innebär en hel del annat jaktrelaterat så som eftersök, apporterande på andjakter m.m.

Har i hela mitt liv jobbat med varumärke, marknadsföring och sälj, både internationellt och nationellt.

2020 köpte vi en gård i Marks kommun, och startade då upp “Reesidensets Jakt, Gård & Vilt”, och driver där en liten rörelse med bl.a. träning för stående fågelhundar. Det innebär att nu finns alla möjligheter till jakt och träning även på hemmaplan.

FAVORITJAKT

Fjälljakt på ripa över stående fågelhund är oerhört svårslaget. En otrolig upplevelse i fantastisk natur. Men rapphönsjakt på fina stubbåkrar en frostig morgon, eller skogsfågeljakt i tyst gammelskog kommer inte långt efter. Det är fågeljakten som står högst i kurs hos mig.

FAVORITVAPEN

Jakten är en förlängning av hundintresset. Och eftersom det är fågeljakten på vidsträckta fjäll som står högst i kurs, måste det bli den gamla väl injagade hagelbössan, kaliber 20. Den är vackert graverad med ripor och skogsfågel, och väger betydligt mindre än den andra i kaliber 12.

HUNDAR

Korthårig Vorsteh (2018):                                   SE VCH J  Skarinarnas Ceehla – ”Keehla”

Korthårig Vorsteh (2020):                                      J Knallapportens K’Ayhla – ”Ayhla” 

STEFAN HOLMGREN

Jag har jagat egentligen sen jag var liten men formellt med examen de sista dryga 30 åren.  Började i Värmland och Närke och sen de senaste 10 åren i Småland, samt i omgångar utomlands runt om i Europa, Afrika, Kanada och USA.

Arbetat inom finansbranschen hela mitt liv, mest inom bank och de senaste 20 åren med investeringar i mindre onoterade företag. Jag är jurist med fördjupning inom bolagsrätt.

Jag driver sedan 2009 en lite större gård i nordvästra Småland som kallas “Kätabo Hunting Lodge”. Gården har byggts upp sen övertagandet 2009 med eget hjorthägn med dov och mufflon, fina andvatten där vi varje år sätter ut änder och har en bra stam av vanligt svenskt vilt p.g.a. av stormen Gudruns framfart 2005, som nästan hade sitt centrum just här och efter sig skapade ett smörgåsbord för viltet.

Jag träningsskjuter mycket med främst med kula – minst en gång i veckan då jag är bortskämd med egen bana på 100, 200 och 300 m – riktigt kul.

FAVORITVAPEN

De sista 10 åren jagar jag uteslutande med min Blaser 93 6,5 mm med high grade trästockning, med flera olika Swarovski sikten men oftast sitter det ett Aimpoint på.

Vapnet även anpassat för benstöd. Så ändrar karaktär från kort drevbössa med Aimponit, till långdistansvapen med dämpare, benstöd och stort sikte med balistiktorn. Riktigt bra vid predator jakt. Använder mörkersikte på räv och vildsvin när det behövs. På fågeljakten är jag gammeldags och har haft en Merkel 147 E 12:a sidasida med sidolås och engelsk kolv i över 20 år.

HUNDAR

Basset Griffon Petit 3,5 år, drivande klövvilt

Jaktcocker 1,5 år, jaktkompis på enskild andjakt.

HAMPUS FARDBY

Jag bor i Hindås och har jagat sedan jag var 15 år. Jag har jobbat med jakt i alla dess former på heltid sedan starten av mitt företag “Skattegårdens Jakt & Vilt”  2012.  Började tidigt med kortdrivande hund för att sedan gå över till spetshundar. Bockjakt och löshundsjakt i Jämtland håller jag högst. Är i Jämtland minst 2-3 veckor varje höst.

Idag har jag jaktligt valt att inrikta mig på eftersök och mina hundar är nästintill enbart användbara för ändamålet, dock jagar jag älg och vildsvin med spetshundarna.

FAVORITJAKT

Håller mestadels på med eftersök, Men löshundsjakt “ensam” med jämthund är oslagbart. Bockjakt och att smyga in på ett ekande ståndskall är det som värmer mest.

FAVORITVAPEN

För mig är vapnet som snickarens hammare, ett tråkigt verktyg. Använder min Sauer 202 9,3×62 till nästintill all jakt och eftersök.

HUNDAR

Bayersk viltspårhund: (2014): SE Vch Askmadens Hilma 

Hannoveransk viltspårhund: (2015) SE Vch, SE Jch, SE Uch Azra 

Jämthund: (2016) SE (J) Råtjärns Ajax 

Jämthund: (2020) Tjurskallens Bella

Västlaika:(2017) Ryssen